Həyatımda həmişə bir balans axtarmışam. Gündüzlər ofisdə rəqəmlər, hesabatlar, son təqdimatlar... Axşamlar isə beynimi boşaltmaq üçün nə isə sakit və eyni zamanda həyəcanlı lazım olur. Adətən kitab oxuyuram, ya da gitara çalıram. Amma keçən ilin payızında hər şey dəyişdi. Sentyabrın sonu idi, Bakıda hava artıq sərinləməyə başlamışdı, günəş tez batırdı və mən də evə tez qayıdırdım. Bir axşam işdən sonra telefonumda oyun mağazasını gəzərkən təsadüfən bir slot oyununa rast gəldim. Adını çəkməyəcəyəm, amma mövzusu qədim Misir idi. Fironlar, qızıl sikkələr, müqəddəs pişiklər... Uşaqlıqdan Misir mifologiyasına marağım var idi, ona görə də bir dəfə yoxlamaq qərarına gəldim.
İlk dəfə oynayanda heç nə qazanmadım, sadəcə əyləndim. Amma nə isə məni çəkdi. Növbəti gün yenidən açdım. Üçüncü gün isə qəribə bir şey baş verdi: kiçik bir bonus işə düşdü və mən fərqinə varmadan 40 manat qazandım. Bu, böyük pul deyildi, amma hiss elə bil məni təbəssümlə təltif etdi. O an anladım ki, bu sadəcə pul deyil — bu, günün stressini atmaq üçün bir yol, bir növ kiçik qaçışdır.
Noyabrda artıq müntəzəm oynayırdım. Həftədə iki-üç dəfə, axşam yeməyindən sonra yarım saat. Çox vaxt uduzurdum, bəzən isə kiçik məbləğlər qazanırdım. Amma mənim üçün əsas məqam qazanmaq deyildi — gözləmə hissi idi. Ekranda fırlanan simvollar, səsin ritmi, işıqların yanıb-sönməsi... Bu, bir növ meditasiya kimi idi. Bəli, bəzən insanlar bunu başa düşmür, deyirlər ki, bu boş şeydir. Amma mənim üçün bu, sadəcə bir hobbi idi, necə ki, bəziləri balıq tutmağa gedir, bəziləri isə pul kolleksiyası yığır.
Dekabrda bir gün dostum Rəşad mənə dedi ki, mostbet bonus use etməyi sınayasan. Əvvəlcə fikir vermədim, çünki bonuslara peşəkar yanaşmırdım. Sadəcə oynayırdım. Amma Rəşad israrlı idi: ""Bir dəfə yoxla, gör nə qədər fərqli olur."" Onun sözünə qulaq asdım və qeydiyyatdan keçdim. İlk dəfə mostbet bonus use etmək üçün depozit qoymalı idim. 50 manat yatırdım və bonus hesabıma əlavə olundu. Bu, oyun balansımı artırdı, amma daha vacibi — mənə daha çox fırlanma imkanı verdi. O axşam iki saat oynadım və 120 manat qazandım. Yenə də böyük məbləğ deyildi, amma hiss elə bil idim ki, şans mənə gülümsəyir.
Yanvar ayında qış tətili başladı. Qar yağırdı, küçələr boş idi, mən də evdə oturub slotları araşdırırdım. Bu dəfə fərqli bir oyun seçdim — meşə mövzusunda. Orada vəhşi heyvanlar, ağaclar, göbələklər var idi. Səhər saat 10 radələrində başladım, qəhvə ilə. Bir saat sonra 300 manat qazanmışdım. Bu, mənim üçün artıq ciddi bir məbləğ idi. Amma maraqlı olan o idi ki, mən pulu dərhal çıxarmadım. Davam etdim. Və 20 dəqiqə sonra yenidən 150 manat əlavə oldu. O gün anladım ki, şans sadəcə təsadüf deyil — bu, bir növ axınla getməkdir. Əgər sən dayanmasan və ağıllı oynasan, nəticə gəlir.
Fevralda iş yüküm artdı, layihələr çoxaldı. Slotlara o qədər də vaxt ayıra bilmirdim. Amma həftədə bir dəfə, cümə axşamları, özümə ""kiçik bayram"" edirdim. Bir stəkan çay, telefon, və 45 dəqiqə oyun. Bu, mənim üçün bir növ mükafat idi. Martda isə gözlənilməz bir şey oldu. Bir axşam mostbet bonus use etmək qərarına gəldim, çünki yeni bir promo var idi — kəşbek 10 faiz. Mən əvvəllər kəşbekə əhəmiyyət vermirdim, amma bu dəfə yoxladım. Məlum oldu ki, ay ərzində uduzduğum məbləğin bir hissəsi geri qaytarılır. Bu, mənə 60 manat qazandırdı. Elə bil ki, heç nə itirməmişdim. Bu hiss çox xoş idi — sanki oyun sənə ""davam et, sənə dəstəyəm"" deyirdi.
Apreldə bir dostum mənə dedi: ""Sən həmişə danışırsan ki, slotlar əyləncəlidir, amma mən inanmıram."" Ona təklif etdim ki, birgə oynayaq. O, əvvəlcə tərəddüd etdi, sonra razılaşdı. Birlikdə oturduq, mən ona strategiyamı izah etdim: böyük məbləğlər qoymaq lazım deyil, kiçik məbləğlərlə uzun müddət oynamaq daha yaxşıdır. O, 20 manatla başladı və bir saat sonra 80 manat qazandı. Gözləri parıldadı. Dedi: ""Bunu daha əvvəl niyə sınamadım?"" Mən güldüm. Çünki insanlar çox vaxt qorxur, ya da yanlış təsəvvürə malikdirlər. Halbuki bu, sadəcə bir