Niekada nemaniau, kad tapsiu vienu iš tų žmonių, kurie rašo apie savo patirtį lošimuose. Aš esu paprastas vaikinas, dirbu logistikoje, o mano pomėgiai labiau susiję su krepšiniu ir geru miegu nei su rizika. Bet štai praėjusią savaitę atsitiko kažkas, kas privertė mane persvarstyti savo požiūrį. Ne, aš nelaimėjau aukso kalnų ir nepirkau jachtos. Mano istorija kuklesnė, bet ji man parodė, kad kartais verta žengti žingsnį į nežinią.
Viskas prasidėjo trečiadienį. Lietus pliaupė jau trečią dieną, darbas buvo nuobodus iki mirties, o namie laukė tuščias šaldytuvas ir dar tuštesnė motyvacija kažką gaminti. Sėdėjau prie kompiuterio, vartydamas naujienas, ir nieko įdomaus neradau. Staiga prisiminiau, kad mano draugas Rytis jau kelias savaites pasakoja apie kažkokį Vavada. Jis nebuvo apsėstas, bet dažnai užsimindavo, kad ten yra įdomių žaidimų ir kad net mažais statymais galima smagiai praleisti laiką.
Iš pradžių skeptiškai atsidusau. Aš ne tas žmogus, kuris meta pinigus į vėją. Bet tada pagalvojau: ką aš turiu prarasti? Į sąskaitą ką tik buvo įkritęs atlyginimas, o savaitgalis dar toli. Nuėjau į svetainę, užsiregistravau per kelias minutes. Nieko ypatingo – standartinė forma, el. paštas, slaptažodis. Ir tada pamačiau tą mygtuką su pasiūlymu. Prisiminiau, kad Rytis minėjo, jog yra specialus kodas, leidžiantis gauti premiją be depozito. Paspaudžiau ir radau.
Taip, aš turiu omeny tą patį vavada no deposit bonus code. Jis automatiškai aktyvavo man kelis nemokamus sukimus. Iš pradžių netikėjau, kad taip lengva. Ne, nereikėjo siųsti SMS, nieko papildomai mokėti. Tiesiog keliais paspaudimais aš jau turėjau kreditų, kuriuos galėjau išbandyti. Pagalvojau: „Na, jei jau nieko nekainuoja, tai kodėl gi nepažaidus?“
Aš niekada nemėgau sudėtingų žaidimų su taisyklėmis, kurias reikia studijuoti tris dienas. Man labiau patinka kažkas greito ir vizualaus. Todėl pasirinkau paprastą lošimo automatą su vyšniomis ir septynetais. Joks strateginis planas – tiesiog spaudžiau mygtuką ir stebėjau, kaip sukasi ratai. Pirmas dešimt sukimų nieko nedavė. Bet aš ir nesitikėjau. Tai buvo nemokami pinigai, tad net ir praradęs nieko neprarasčiau.
Bet tada atsitiko kažkas netikėto. Po penkiolikto sukimosi linijos sutapo, ir ekrane pasirodė skaičius: 45 eurai. Aš net patrint akis. 45 eurai iš niekur? Už tai, kad tiesiog paspaudžiau mygtuką kelis kartus? Pajutau tą lengvą jaudulį, kuris ateina, kai atrandi ką nors nauja. Ne, tai nebuvo euforija, kaip kino filmuose. Tai buvo labiau toks smalsumo jausmas: „Oho, čia tikrai veikia?“
Tada nusprendžiau pažaisti dar šiek tiek. Ne todėl, kad norėjau laimėti daugiau, bet todėl, kad procesas buvo smagus. Tie garsai, tie spalvoti simboliai, ta nežinomybė. Aš nesu lošėjas, bet suprantu, kodėl žmonės tai mėgsta. Tai tarsi mini nuotykis, kuris trunka kelias minutes. Aš laimėjau dar kelis kartus, nors sumos buvo mažesnės – po 5 ar 10 eurų. Galiausiai, kai jaučiau, kad mano sėkmė gali baigtis, nusprendžiau išsiimti 60 eurų. Palikau ten 10 eurų, jei kada užsinorėsiu pažaisti dar.
Kai pinigai atsidūrė mano banko sąskaitoje, jaučiausi keistai. Ne todėl, kad dabar turėjau pinigų, bet todėl, kad supratau: aš ką tik patyriau kažką, kas buvo orientuota į teigiamą patirtį. Jaučiausi kaip vaikas, kuris rado lobį smėlio dėžėje. Aišku, aš žinau, kad ne visada taip būna. Bet man ši patirtis buvo kaip priminimas, kad gyvenime verta išbandyti naujus dalykus, net jei jie atrodo rizikingi.
Kodėl aš rašau šitą istoriją? Ne tam, kad visi bėgtų ir loštų. Aš noriu pasidalinti, kaip paprastas nuobodulys gali pavirsti į kažką malonaus, jei žinai, kaip elgtis. Aš nelaikau savęs ekspertu, bet noriu rekomenduoti vieną dalyką: jei jau bandote, darykite tai protingai. Niekada neleiskite daugiau, nei galite prarasti. Ir nebijokite naudoti tų premijų – jos tikrai padeda pajusti, kaip veikia žaidimai, neįdedant savo pinigų.
Kai papasakojau šią istoriją Ričardui per kavą, jis nusijuokė ir pasakė, kad