Posted: 1 week ago
Sokan szidják a műszakokat. Én imádom. Éjszaka, amikor a város alszik, a gyárcsarnokban csak a gépek zaja meg a neonfények világítanak. Hárman vagyunk a soron. Csend, nyugalom, nincsenek főnökök. Csak a konvejor meg a gondolatok. Múlt ősszel viszont túl sok lett a gondolat. A feleségem közölte, hogy különköltözik. A kisfiamat vitte magával. A lakás fél üres volt, a hűtő is. A műszakpénzekből éltem, de az albérletet nem tudtam fizetni egyedül.

Egyik éjszaka, a szünetben, a kollegám, Peti mutatott valamit a telefonján. “Figyu, ezt próbáld ki” – mondta, és odanyújtotta a készüléket. A képernyőn egy kaszinó oldala volt, de nem a szokásos. Azt mondta, hogy a megszokott oldalát letiltották a munkahelyi wifin, de talált egy másikat. Egy vavada alternative-t. Ugyanaz a rendszer, ugyanazok a játékok, csak másik belépési pont. Kíváncsi lettem.

Másnap este, otthon a laptop előtt, beütöttem a keresőbe. Az első találat egy fórum volt, ahol a vavada alternative linkeket gyűjtötték össze. Az emberek azt írták, hogy ez a verzió ugyanolyan gyors, ugyanolyan biztonságos, sőt, néha még jobb bónuszokat is ad. Megnyomtam az egyik linket. Az oldal betöltött. A dizájn ismerős volt, csak a logó helyén egy egyszerű felirat állt. Regisztráltam. Nem fizettem be rögtön – először körülnéztem.

A vavada alternative előnye az volt, hogy nem kérte a teljes személyes adatomat az első lépésnél. Csak egy email, egy felhasználónév. Aztán, amikor már játszani akartam, akkor kellett a kártya. Ez adott egy kis időt, hogy meggondoljam magam. Nem gondoltam meg magam. Betoltam tízezer forintot – pont annyit, amennyit a következő napi kajára szántam volna, de úgy voltam vele, hogy egy napig kenyéren is elélek.

Az első este semmi. A másodikon sem. A harmadik este viszont bejött egy blackjack asztal. Ott ültem hajnali kettőkor a konyhában, a hideg padlón, egy bögre tea mellett, és figyeltem a lapokat. A vavada alternative felülete gyors volt, nem akadozott. A tét apró, a koncentráció viszont óriási. Három óra alatt a tízezerből negyvenhatezer lett. Nem hittem el. Ellenőriztem a tranzakciókat, megnéztem a szabályokat. Minden rendben volt.

Másnap reggel kértem a kifizetést. Este hatkor a számlámon volt a pénz. Ez gyorsabb volt, mint a normál banki átutalás. A vavada alternative kasszája tényleg működött. Az következő két hétben minden éjszaka, amikor hazaértem a műszakból, leültem a laptop elé. Nem voltam kapzsi. Csak annyit akartam, hogy összejöjjön a lakbér meg a gyerektartás. Hetvenötezer forint kellett. A tizenegyedik napon meglett.

A legjobb pillanat nem a nyerés volt. Hanem amikor a feleségem – már exfeleségem – írt egy üzenetet, hogy “Köszi, időben átment a gyerektartás, vettem a kisfiúnak új cipőt”. Azt nem írtam meg neki, hogy ezt a pénzt egy vavada alternative-nak köszönhetem. Minek? A lényeg, hogy a kisfiamnak van cipője. Hogy a lakbért kifizettem. Hogy nem kellett kölcsönkérnem senkitől.

Azóta eltelt nyolc hónap. A műszakokat továbbra is nyomom. A vavada alternative-t nem használom minden nap. De ott van a könyvjelzőim között. Néha, amikor egy unalmas estén eszembe jut, belépek, játszom egy kicsit, aztán kilépek. Nem függtem rá soha. És ez a legnagyobb győzelmem. Mert a kaszinó nem arról szól, hogy mennyit nyersz. Arról szól, hogy meddig tudsz megállni. Én időben megálltam. Minden alkalommal. És amikor a kisfiam rám néz, és azt mondja: “Apa, jó cipőt vettél”, akkor tudom, hogy a vavada alternative nem egy alternatíva volt. Hanem a megoldás. Az egyetlen, ami abban a pillanatban működött.