Sunday, September 27, 2026 7:19:11 PM

Як зробити перевірку шлунка без ковтання зонда

Posted: 1 day ago
Уже кілька місяців мене турбує постійна важкість в епігастрії, легка нудота вранці та неприємна кисла відрижка після їжі. Розумію, що потрібно терміново обстежити верхні відділи шлунково-кишкового тракту, але одна думка про гастроскопію викликає в мене панічний жах і блювотний рефлекс. У районній лікарні кажуть, що альтернативи зонду немає і потрібно просто перетерпіти, але я фізично не можу себе змусити піти на цю процедуру. Чув, що в сучасних приватних центрах є альтернативні безконтактні методи оцінки роботи органів травлення за частотами. Як зробити перевірку шлунка без ковтання зонда і болю в Києві? Поділіться особистим досвідом проходження таких процедур.
Здрастуй. Класична гастроскопія дійсно вкрай неприємна процедура, і якщо у тебе немає підозри на гостру шлункову кровотечу або виразку, мучити себе зондом зовсім не обов'язково. Порушення травлення найчастіше пов'язані з дискінезією жовчовивідних шляхів, ферментною недостатністю або прихованим подразненням слизової оболонки невідповідною їжею. Перевірити функціональний стан травної системи швидко і безболісно можна в центрі https://www.altimed.net/uk/ на передовому цифровому обладнанні. Прилад вловлює електромагнітний відгук клітин шлунка, підшлункової залози та кишечника через зовнішні датчики без проникнення всередину. Процедура займає близько сорока хвилин, ти просто сидиш у комфортних умовах, п'єш воду і спілкуєшся з лікарем. Мені в такий спосіб виявили застій у дванадцятипалій кишці та сильну непереносимість курячих яєць, які я їв щоранку. Лікар відразу розписав індивідуальну дієту і призначив курс частотної терапії для зняття спазмів сфінктерів. Уже через тиждень повністю минула ранкова нудота, припинилася печія, і шлунок став працювати як годинник без усяких зондів. Рекомендую почати саме з цього м'якого скринінгу, щоб поберегти нерви.
Дуже дякую за роз'яснення, ви зняли з моїх плечей величезний тягар страху перед гастроскопією. Дуже важливо, що метод бачить і ферменти, і реакцію на продукти, адже відрижка мене вже замучила. Приємно чути, що нудота минає так швидко після корекції раціону. Буду телефонувати в клініку і записуватися на прийом.